Kære Amalie

Print Friendly, PDF & Email

Kære xxx,
Du trådte ind i min verden i starten af 19xx – den xx-xx.
Den dag blev du i hvert fald født, men faktisk blev du allerede en del af min verden i starten af sommeren 19xx.
Fra begyndelsen af graviditeten og til slutningen var du umådelig livlig og at du kom stående til verden, burde have sagt mig noget. Selv ikke med dit søvnbehov på kun 7 timer i døgnet – anede jeg uråd… Men om ikke andet, er det nu gået op for mig, at jeg har en datter med en utæmmelig energi (og et misundelsesværdig højt stofskifte).
Nu træder du snart ind i de voksnes rækker, og i den mellemliggende periode ved jeg godt at den øverste etage lukket på grund af ombygning og du derfor er uden for pædagogisk rækkevidde, så jeg føler at det nu er min sidste chance til at give dig nogle gode råd. Jeg vil uddele nogle af mine erfaringer til dig i dag, velvidende at du desværre nok i morgen vil påstå, at det har jeg aldrig sagt…
Husk at bruge solfaktor.
Hvis jeg kun skal give dig ét enkelt godt råd om fremtiden, så må det være at du skal bruge solfaktor.
De langsigtede fordele ved at bruge solcreme, er videnskabeligt bevist, hvorimod resten af de råd jeg kan give dig, ikke er mere pålidelige end mine egne krøllede livserfaringer.
De næste 10 år bliver nogle af de mest forvirrende men også nogle af de bedste år du kommer til at opleve. Så husk at nyd den kraft og skønhed ungdommen giver dig. Det vil sikkert først rigtigt gå op for dig hvilken kraft og skønhed der ligger i ungdommen når den engang om ca. 20 år så småt begynder at falme.
Men tro mig, om 25 år kigger du tilbage på billeder af dig selv fra de kommende år, og på en måde som du end ikke kan begynde at forstå, vil du genkalde dig det uendelige potentiale der ligger foran dig lige nu og du vil først rigtigt se hvor helt fantastisk du ser ud.
Vi var fornyelig til skole/hjem samtaler, hvor der blandt alle dine lærer er bred enighed om at du er begavet med nogle voldsomt kreative evner. Og som den gamle skibsreder McKinny Møller siger i sit motto ”den der har evnen har også pligten” Ligesådan har du en pligt til at nå så langt som muligt med de evner du har, mens du hele tiden mærker efter i maven for at finde ud af hvad det er, der gør dig glad.
Lad være med at bekymre dig om fremtiden. At bekymre sig er lige så effektivt som at forsøge at løse en matematik opgave med tyggegummi. De ting du måske virkelig burde bekymre dig om, har en evne til fuldstændigt at forbigå vores små bekymrede hjerne, for så at ramme os hårdt på en tilfældig tirsdag morgen.
Husk der findes kun 2 slags problemer her i verden, dem du kan gøre noget ved og dem du ikke kan gøre noget ved.
Med dem du kan gøre noget ved, gør noget så hurtigt som muligt – de bliver ikke mindre af at du venter og ofte med lidt hjælp løser de næsten sig selv. Med dem du ikke kan gøre noget ved – tag dem til efterretning og kom videre.
Gør noget hver dag som du er bange for. Syng så tit du kan. Vær aldrig hensynsløs med andres følelser. Og find dig ikke i folk som er hensynsløse over for dig. —-Brug tandtråd.—- Spild ikke din tid med jalousi. Sommetider er du foran andre tider er du bagerst, livet er et langt kapløb, men i sidste ende vil du indse at det kun er dig selv du kæmper imod.
Du skal huske på alle de komplimenter du får. Og glemme fornærmelserne. Hvis det lykkes for dig, vil jeg gerne vide hvordan?
Gem dine kærestebreve. Men ryd ud i gamle breve fra banken og skattevæsnet.
Husk udstrækning efter sport.
Husk at få rigeligt kalk.
Pas godt på dine knæ. Du vil savne dem hvis du en dag ikke længere har dem.
Måske bliver du gift og måske ikke, måske får du børn og måske ikke og måske vil du danse salsa på din 75års bryllupsdag.
Uanset hvad du gør, skal du altid huske at lykønske dig selv når det går godt, mens du aldrig skal nedgøre dig selv eller skælde dig selv ud.
Enhver rejse starter med det første skridt. Tag skridtet. Dit valg er allerede en halv chance. Intet kan gå værre end galt. Vær aldrig bange for hvad andre mennesker måtte tænke.
Nyd din krop, brug den så meget som muligt – den er det mest fantastiske redskab du nogensinde kommer til at eje. Dans, også selv om du er helt alene.

Brug de voksne du omgås, vi vil dig kun dit bedste. Lær dine bedsteforældre bedre at kende, Forsøg at slå bro over kulturelle og geografiske kløfter, de er den nærmeste forbindelse til din fortid.
Som man bliver ældre er det vigtigt og befriende at have folk omkring sig som har kendt en siden man var lille, værn derfor om alle de mennesker som er her i dag, de vil dig alle kun godt.
Arbejd hårdt. Rejs så ofte du har mulighed for det.
Accepter at der er ting i livet som aldrig ændre sig. Priser vil stige. Politikere bliver mere korrupte. Og du bliver ældre.
Forvent ikke at andre støtter dig. Måske bliver du, fattig, måske bliver du rig måske gifter du dig med en rig mand, men du ved aldrig hvornår tingene vender så nyd hver dag du er nået godt igennem.
Eksperimenter ikke for meget med dit hår, ellers ligner du bare en 65årig før du når 35.
Husk på at uanset hvor tåbelige vi som voksne nogen gange kan opføre os, så elsker vi dig højt og vi vil dig det bedste, men vi er kun mennesker.
Du skal få et sidste råd fra mig i dag; selv om du i dag træder ind i de voksnes rækker er der ikke noget der er ændret i morgen. Du skal bare tage det roligt, du har hele livet foran dig og du skal nok nå det hele

Se også

En fra fødselaren Melodi:  Jeg har aldrig fået noget Der er skam ikke mange sange til min fødselsdag, det må jeg ta’ mig af, det må jeg ta’ mig af, jeg
Fuzzy duck Rekvister: Godt humør 🙂 Sværhedsgrad: 3 Man sidder omkring et bord eller i en rundkreds. Den første person starter med at sige “Fuzzy Duck” som personen til
Se! her til din ære, vor... Melodi:  Den er fin med kompasset Se! her til din ære vor vise skal være, du sidder jo der nok så ung, glad og flot. :/: Og før
Alle synger Melodi:  Stakkels Hanne Alle synger: Dengang Adam fik sin madam, hans troskyldighed gik a’ ham, når han følte blidt på hende verdens allerførste kvinde, kors, hvor var hun
Den flotte fyr Melodi:  Den evig glade kobbersmed 1. Man kalder mig “den flotte fyr” jeg fejrer fødselsdag, I ved jeg fylder tredive, længe før I ta’r herfra, men se engang,
klubbens sommerfest Melodi:  Skuld gammel venskab rent forgå Den store verden ulmer vredt i øst og syd og vest, de skulle hel’re gør’ som os tage med til sommer fest.
Hyldest til manden Melodi:  Når vinteren rinder Hvorfor synger vi altid kvindernes pris og glemmer så fuldstændig manden, hvem kom først til jorden på hell anstændig vis hvem ofred hele sit
Lasses Takketale, 1. Maj ... Lasse’s Takketale til hans Konfirmation, Den første maj, 2005. Kære mor og far! Nu er jeg jo så blevet voksen, desværre… Det er selvfølgelig trælst, fordi man
Velkommen kære venner Melodi:  Jens vejmand Velkommen kære venner, velkommen her til os. Vi håber I humøret, har taget med til bords! Gid varme vibrationer, og lystig munterhed, vil vise at
Per blir rund idag Melodi:  0 Se Per han bliver rund- Ja, rigtig rund, det`godt-godt godt !!! Vi samles her i dag- Jeg syn`s nu det er flot. Her spises og her

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *